Как да коригираме миопията без операция – нови методи и техники

Корекция на миопия

Миопията може да бъде предизвикана от редица фактори и се характеризира със смущаване на яснотата на далечни обекти. Забележително е, че все повече хора страдат от близорукост и се нуждаят от корекция.

Какво предлагаме?

Ние предлагаме различни методи и процедури за корекция на близорукостта. Нашите специалисти на тази област използват най-новите технологии и методи за да гарантират върхови резултати.

Методи и процедури за корекция на близорукост:

 • Лазерна корекция на миопията
 • Интравитреални лещи
 • Факични лещи

Всички наши методи и процедури са безболезнени и са изключително ефективни при корекция на близорукостта.

Не отлагайте повече, ако сте близорук или познавате някого, който страда от близорукост. Контактирайте ни днес и се възползвайте от нашето надеждно лечение на миопията!

Методи за корекция на миопия

Миопия, или близорукостта, е обратно око към сърцето, състояние, при което зрителното изображение на далеч разстояние се фокусира пред мрежината, вместо върху нея. Това води до замъгляване на далечните обекти и променяно виждане.

За щастие, съвременната медицина предлага различни методи за корекция на миопията, които могат да ви помогнат да върнете яснотата на зрението ви.

Един от най-популярните методи за корекция на миопията е лазерната визиация. Тази процедура използва силата на лазерния лъч, за да промени формата на роговицата и да коригира фокусното разстояние на окото. Лазерната визиация е ефективна и безопасна процедура, която може да бъде извършена на амбулаторна основа.

Друг метод за корекция на миопията е факичната вмъкване на вътрешен лещи. Този процес включва вмъкване на специална леща вътре в окото, която променя фокуса и позволява ясно виждане на далечни обекти. Факичното вмъкване на вътрешна леща е простичка процедура, която се извършва при локална анестезия и не изисква хирургически срез.

Още един метод за корекция на миопията е носенето на контактни лещи или очила. Тези опции са лесни за употреба и могат да бъдат носени по време на целия ден. Контактните лещи са удобни и позволяват на потребителя да има ясно виждане без нарушаване на ежедневните дейности.

Независимо кой метод за корекция на миопията изберете, важно е да се консултирате със специалист, за да определите кой метод е най-подходящ за вас. Само така ще можете да се възползвате от ползите на миопията корекцията и да се насладите на ясно и ясно зрение.

Хирургическа корекция на миопия

Хирургическата корекция на миопията е иновативна процедура, която предоставя постоянно решение на проблемата с близорукостта. Този метод се извършва от опитни специалисти в областта на очната хирургия и осигурява изключителни резултати.

Методите за хирургическа корекция на миопия включват:

 • ЛАЗЕРНА ФОТОРЕФРАКТИВНА КЕРАТЕКТОМИЯ (ЛАСИК) – това е една от най-популярните и успешни методики за корекция на миопията. С помощта на лазер, дефектната част от роговицата се премахва и формата й се променя, което води до подобрение на зрението.
 • ФЕМТОСЕКУНДНО ЛАЗЕРНО АСИСТИРАНА КЕРАТОПЛАСТИКА (ФЛАК) – това е съвременна процедура, при която се използва фемтосекунден лазер, който създава ПРЕЦИЗНО прорези на роговицата, след което кератопластичната корекция се извършва с помощта на лазер, вкл. ексимерен лазер.
 • ИНТРАОКУЛЯРНА ФАКИЧНА ЛЕНТА (ИФЛ) – при този метод се поставя специална факична лента в очното съседно на лещата. Това позволява регулиране на фокусното разстояние и корекция на близорукостта.

Без значение за кой метод се решите, ще се възползвате от безопасна, ефективна и индивидуално настроена процедура, която ще ви помогне да се преборите с миопията и да се насладите на ясно зрение.

Контактни лещи за корекция на миопия

Контактните лещи са постоянно нарастващо популярна алтернатива за корекция на миопия. Те предоставят много преимущества пред очилата, като постигат по-добро визуално възприятие и предоставят повече свобода на движение.

Контактните лещи са изработени от специален вид материал, който позволява на очите да дишат и да се чувстват комфортно през целия ден. Те са много тънки и практично невидими, което ги прави подходящи за хора, които искат да запазят естествения си външен вид.

Преимуществата на контактните лещи за корекция на миопия включват:

 • Ясно и остро зрение във всяка ситуация;
 • Повече свобода при спортуване и физически активности;
 • Възможност за носене на слънчеви очила без да е необходимо да се прави преход към очила за виждане;
 • Корекция на зрението, без да се променя външният ви вид;
 • Удобство при носене през целия ден;
 • Подходящи за хора с активен начин на живот.

Ако страдате от миопия, заповядайте при нас, за да ви помогнем да намерите най-подходящите контактни лещи за вас. Нашите квалифицирани специалисти ще извършат изследване на вашето зрение и ще ви препоръчат най-доброто решение за корекция на миопията ви.

Запазете ясния си визуален опит с контактни лещи и се насладете на комфорт и свобода без ограничения!

Очила за корекция на миопия

Наши очила за корекция на миопия предлагат изключително голяма яснота на изображенията и помагат на хората със затруднения в далекото виждане. Специално дизайнираните стъкла на нашите очила компенсират миопичната поляризация и позволяват на потребителя да вижда ясно на разстояние.

Предимства на нашите очила:
1. Иновативна технология за корекция на миопия.
2. Висококачествени стъкла, които предлагат ясно виждане.
3. Наситени цветове и реалистични изображения.
4. Удобна и модерна рамка.
5. Леки и устойчиви материали.

Бъдете сигурни, че с нашите очила за корекция на миопия ще имате ясен и комфортен опит при виждане. Ако искате да се отървете от проблемите, свързани с близорукостта, нашите очила са идеалното решение за вас.

Процедури за корекция на близорукост

Процедури за корекция на близорукост

Лазерна корекция на миопия (PRK/LASEK)

Лазерната корекция на миопията се извършва с помощта на силна лазерна технология. Тези козметични процедури са много ефективни и безболезнени. Корекцията на миопията променя формата на роговицата, което води до подобрение на видимостта и намаляване на близорукостта.

Имплант на факичен обектив

Имплантът на факичен обектив е процедура, при която се внася изкуствен леща в очното око, като го поставя в предната или задната камера на окото. Тази процедура е подходяща за пациенти с по-силна миопия или тези, които не могат да получат лазерна корекция на причини като прекалено тънки роговици или очни болести.

Факична интраокулярна леща (ICL)

Факичните интраокулярни лещи се използват за корекция на умерена до висока миопия. Тази процедура включва имплантиране на изкуствена леща в ока, като се запазва естествената роговица. ICL лещите са силиконови и биват персонализирани, за да отговарят на специфичните нужди на пациента.

Важно: Тези процедури за корекция на близорукост трябва да бъдат извършвани от квалифицирани и опитни специалисти. Преди всяка процедура е препоръчително да се консултирате с офталмолог.

Лазерна процедура за корекция на близорукост

Лазерната процедура за корекция на близорукост е съвременно решение за хора с миопия. Тя предлага безопасно и ефективно коригиране на остатъчната видимост, което позволява на пациента да вижда ясно без да използва очила или контактни лещи. Тази процедура е подходяща за пациенти с различни степени на миопия.

Процедурата се извършва с лазерна технология, която прецизно променя формата на роговицата. С помощта на специален лазер, докторът обработва повърхността на роговицата, премахвайки минимални парченца от нея. Това позволява на лъчите от светлината да фокусират правилно върху ретината и да се получи ясно и остро виждане.

Преди процедурата, лекарят извършва подробен медицински преглед, за да се увери, че пациентът е подходящ кандидат за лазерна корекция на близорукостта. Също така, специалистът ще обясни на пациента какво да очаква от процедурата и как да се грижи за очите си след нея.

Лазерната корекция на близорукостта е бърза и безболезнена процедура, която се извършва в обезболяващи капки. Възстановяването е бързо и се отбелязва с малко или никакъв дискомфорт. Пациентът може да се върне към нормалните си дейности в рамките на няколко дни след процедурата.

С помощта на лазерната процедура за корекция на близорукостта, пациентите могат да се насладят на ясно и остро виждане безда използват очила или контактни лещи. Това не само повишава качеството на живот, но и увеличава самочувствието на хората.

Ако сте интересуващи за лазерна корекция на близорукостта, се консултирайте с вашия оптик или офталмолог. Те ще ви дадат подробна информация за процедурата и ще ви помогнат да вземете правилното решение за вас.

Полезна информация за здравословен живот